Vårtrender

Under våren vill man bara slänga av sig alla tunga och tjocka vinterplagg och klä sig lätt, svalt och luftigt. Än är det tyvärr inte varmt nog att börja använda spaghettilinnen som kommer att bli ett av den varma säsongens viktigaste plagg, men snart är det dags! Tills dess finns det en hel del läckra trendiga kläder att njuta av. Och handen på hjärtat – våren är ju den bästa tiden på året.

60-talsinspirerat

I vår ska man gärna bära skjortklänning, som är ett plagg som var stort under 60-talet. Den ska gärna gå i vitt och gärna i kontrasterande färger som svart tillsammans med vitt. Precis som under 60-talet ligger fokus för säsongen på stilrena plagg utan nämnvärt mycket accessoarer. De viktigaste accessoarerna är handväskan och solglasögonen. Skaffa ett riktigt läckert fodral till dina glasögon så håller de sig fina längre. Precis samma sak gäller för mobiltelefonen, som behöver ett stiligt fodral i form av en mobilplånbok som matchar glasögonfodral och handväska. Alltihop förvaras givetvis i handväskan och det blir otroligt snyggt och trendigt när allt går i samma stil, och vill du vara extra modemedveten i vår ska du välja ett set som går i metallic-färgat.

Sportinspirerat och välskräddat

Den stora trenden med sportiga kläder håller i sig även under våren, men det ska inte bara vara vanliga träningskläder utan sportinspirerade kläder i lyxiga material. Populärt är till exempel siden, läder och högteknologiska material som uppdaterad mesh. Det duger inte att bära träningsskor till det här modet, utan det ska vara höga klackar till shortsen och zip-tröjan. En annan stor trend under våren är välsydda och -skräddade plagg, inte nödvändigtvis i märkvärdiga material, men med vackra och välgjorda sömmar och fint snitt.Informationen i denna artikel är framför allt hämtade från en artikel av Susanne Histrup på Chic.