Vackra julgåvor

Julen är här! Eller, den är åtminstone på väg och det börjar vara dags att klura ut en bra julklappslista till sina nära och kära. I det här inlägget tänkte vi fokusera på just smycken. 

Till mannen

Smycken till män kan vara i flera utförande men de klassiska är silver och guld. Armbandsur är ett populärt smycke att ge bort. Man kan ge ett som representerar deras stil och behov. Någon som reser mycket kanske är intresserad av en klocka som kan visa fler än en tidzon medan en annan behöver en tålig modell så den håller även på jobbet. Köper man ett armband eller halsband kan man gärna betala den lilla extra kostnaden för att få en personlig gravering. Då kommer han aldrig glömma vem han fick den ifrån.Läder är också ett populärt material i herrsmycken och detta kan man enkelt manipulera själv. Med läderband och en vacker silverkedja kan man skapa ett vackert smycke som man också kan ta till en graverare. Eller göra själv.Sist men inte minst kan man ge fina gåvor som passar mannens mest klassiska utstyrsel: kostymen. Ge honom klassiska manschettknappar, eller bryt mönstret lite och köp manschettknappar som föreställer symbolen för hans favoritsuperhjälte. Ge honom en snygg slipsnål som matchar hans knappar, eller kanske passar den där guldkedjan han alltid bär.

Till kvinnan

Smycken till kvinnan brukar ha lite flera alternativ. De gillar pärlor, stenar, regnbågens alla färger och även saker som fjädrar och muttrar kan hamna på smycken.Det finns sajter som erbjuder egendesignade smycken såsom Mila Silver. Där finns det smycken i silver, guld, mässing och även läder. För många kvinnor är det extra speciellt att få smycken som är lite ovanligare. Och även om smyckena är exklusiva betyder inte det att man behöver spendera en förmögenhet. Det finns i flera prisklasser med bonusen att hon kommer vara själv i sin bekantskapskrets med det halsbandet eller de örhängena.Till kvinnor kan man också skapa egna smycken. Det finns pärl- och smyckesbutiker som säljer hela satser eller så får plocka själv. Går man ut på internet kan man även lära sig mer avancerade tekniker för att skapa smycken. Skapa något som påminner om hennes favoritsaker för att visa att du känner henne väl och vet vad hon gillar. Eller varför inte ge henne en kurs i present? Eller följ med henne och ta en kurs tillsammans.