Trendig och rätt

Snart är sommaren här, vilket tveklöst är den absolut bästa årstiden med sol, värme och härliga utomhusaktiviteter. Det är också en årstid som är mycket inriktad på mode. Här följer några tips på hur man skapar den perfekta outfiten och looken inför sommaren.

Kläder

I år handlar sommarmodet mycket om pastellfärger, som till exempel blått, grönt, lila och gult. Även svart och vitt också fungerar bra och gärna i kombination med varandra. Precis som de senaste somrarna står rock-modet fortfarande högt i kurs med mycket jeans. Som på många andra håll är även eko-trenden tydlig med mycket miljövänliga material och färger.

Accessoarer

Vad gäller accessoarer så är det ”larger than life” som gäller i alla fall när det kommer till smycken som verkligen ska synas. I sommar ska smyckena vara spektakulära och i det närmaste överdimensionerade.

Makeup

Ska man ligga rätt vad gäller makeup så ska man satsa på antingen guldiga ögon eller pastellfärger och neonfärger som kommer att bli superhett i sommar. Att ha blåa, gröna eller lila ögon är definitivt inget man ska vara rädd för. Som vanligt är sotiga ögon alltid hett och något som fungerar alldeles utmärkt. En annan trend är att vara helt eller nästintill osminkad, möjligtvis med en vit ögonskugga eller vit eyeliner.

Frisyr

När det kommer till vilken frisyr som är rätt i sommar så finns det flera bud. Ett är flätan som bara blir mer och mer het. Även lookar är hett samt den så kallade sjöjungfrufrisyren. Gillar man mjuka romantiska håruppsättningar så har man hittar rätt 2014, likaså vad gäller snedbena.