Tips när du köper smink på nätet

Allt fler vänder sig till nätet för att köpa make up och skönhetsprodukter. Du kan välja och vraka bland produkterna och det blir nästan svårt att välja och hålla sig inom din tänkta budget när allt ser så lockande ut. För dig som är på jakt att förnya sminkväskan eller redo att testa något nytt i din skönhetsrutin, har vi några bra tips!

Priset

Med lite efterforskningar kan du få ned priset betydligt gentemot att shoppa i butik. Det finns idag sajter som samlar produkter från flera olika sajter och presenterar var du kan köpa en produkt som billigast. Dessa tar dock inte frakt i åtanke så kolla upp det innan du beställer. Sajter som Billigt Make Up kan alltså presentera billigaste priset men också ge dig en och samma sajt att besöka för att hitta hundratusentals produkter. Du slipper hoppa från sajt till sajt och söka via Google. Istället är allt samlat på en och samma plats.

Hållbarhet

Tänk på att du behöver byta ut ditt smink oftare än du tror. På baksidan av sminket brukar det finnas en lite symbol som ser ut som en burk med öppet lock. På burken står en siffra som du ska hålla koll på. Det är produktens bäst-före-datum efter du har öppnat den. Det kan vara allt från 3-24 månader. Om produkten saknar symbolen handlar det oftast om torra och puderbaserade sminkartiklar såsom puder och ögonskugga. Dessa har tekniskt sett inget bäst-före-datum men det är bra att hålla koll på dem så de inte tappar färgen eller börjar lukta konstigt.

Kvalité eller inte?

Ska du kosta på och köpa de dyra märkena eller spara pengar och beställa det billigaste? Det beror på vad du ska köpa och hur mycket du ska använda det. Smink som tillhör din vanliga skönhetsrutin borde vara högre kvalité, då får du ett läppstift som sitter fast hela dagen och en mascara som inte klumpar sig. Billigare produkter passar bättre om du bara ska använda dem ibland såsom en chockrosa ögonskugga eller ett sett med billigt nagellack.