Sommarens plagg

Sommaren är äntligen här och med det varmare vädret så kommer nya trender. Precis som under våren så finns det gott om olika moden och stilar att använda sig av när du komponerar ihop dina outfits.

Randigt

Randiga mönster är väldigt heta i sommar. Kvinnor kan med fördel satsa på en 50-talslook á la Sophia Loren, medan Tommy Hilfiger har ett bra sortiment med många olika färger för män. Andra mönster kommer dock inte att åtnjuta samma höga status i sommar, så håll dig till randigt om du vill ha mönstrade plagg.

Glada färger

Både pastell- och neonfärger har sin plats i sommargarderoben och de kan utnyttjas på en massa olika sätt. För den som inte vågar sig på blusar, kavajer eller tröjor i lite skrikigare färger så kan det vara värt att piffa upp en annars färglös utstyrsel med ett par skor från till exempel Samsøe & Samsøe. Eller varför inte ett par solglasögon med färgade bågar?

Uppklädd strandlook

Denna trend riktar sig främst till män men kan med fördel även användas och anpassas av kvinnor. Målet är här att skapa en avslappnad outfit som samtidigt uppfattas som uppklädd, och detta görs i form av shorts som matchas med en skjorta. Passar perfekt till festen på stranden eller en dag på stan.

Allmänna tips

Kom ihåg att skapa din egen stil. Hämta inspiration snarare än att kopiera rakt av och ta separata beståndsdelar för att komma fram till något eget. Viktigt att ha i åtanke är även passform. Stå inte i butiken och anta att ett plagg kommer att sitta bra bara för att storleken är rätt. Alla kroppar ser olika ut och därför är det viktigt att prova innan du köper så att klänningen, kavajen eller blusen sitter rätt på just dig.