Rätt klädd i vår

Äntligen är våren här efter en lång, mörk och kall vinter, något som också betyder att man kan hänga in den tjocka kappan och plocka fram vårjackan. Förutom att byta jacka kan det ju såhär i vårtider också på andra sätt vara roligt att byta upp sig rent modemässigt. Här kommer därför några heta vårmodetips.

It-plagg

Varje säsong har ju som bekant sitt eget så kallade ”it”-plagg och våren 2015 är det i form av ett par byxor av bootcut-typ, det vill säga byxor med lite mer vidd nertill.

Färger och mönster

Som vanligt när det kommer till vårkläder handlar mycket om färger. I år är dock färgskalan aningen kallare och mer nedtonad än vad den brukar vara under våren. De färger som främst gäller i år är nämligen vitt, ljusgrått och beige. Lyckligtvis så finns räddningen för den som ändå vill vara lite färgglad och det i form av rosa, som spås bli något av vårens innefärg.Vad gäller mönster så kan ett bra tips vara att satsa på plagg med ränder. Även blommiga mönster samt abstrakta och surrealistiska mönster är något som fungerar alldeles utmärkt.