Jaga älg med stil

Årets älgjakt har redan dragit igång med full kraft men ännu finns det gott om tillfällen att dyka upp lite extra stilfull inför nästa jaktgenomgång. Om man ska jaga så tycker vi att man ska jaga med klass!Du som jagar vet säkert redan med dig att det ofta jämförs både det ena och det andra älgjägare emellan då dessa samlas, självfallet med glimten i ögat. Det kan handla om allt från vad man kom över att skjuta under den senaste jakten till vilken bössa man nyligen införskaffat eller vems jakthund som presterar allra bäst. Ja, det är en salig blandning att tvista om och därför kan det vara lite extra roligt att chocka de övriga i jaktlaget med en extra fin utstyrsel och några andra fina vanor under årets upplaga.

Klä dig för framgång

 Vi tänker oss någonting i stil med en engelsk lord på rävjakt, som lyckas med bedriften att både vara ändamålsmässigt klädd, samtidigt som man inger känslan av att vara på väg till en ett finare spektakel på en och samma gång. Vi menar inte att du helt måste ställa det sätt du vanligtvis klär dig inför älgjakten helt på ända, men samtidigt kan man med ganska små medel göra en väldigt stor förändring, något som faktiskt kan vara ganska roligt om man väl vågar ta den chansen.

Fimpa cigaretterna

En annan sak som är väldigt vanligt under älgjakten är att det röks flitigt både under, efter och innan älgpassen. Vi är inte här för att avgöra om du som jagar bör röka eller inte, men vi ber dig ändå att fimpa cigaretterna! En riktigt fin pipa som du stoppar med tobak är både godare (i vår mening) och mysigare att ha med sig ut i skogen eller i kojan. En pipa passar perfekt under alla långa timmar av väntan, då du både måste rensa och stoppa den innan du kan ta dig själv ett välförtjänt bloss, en ytterst meditativ procedur som dessutom är betydligt stilfullare än sitt alternativ.

Fint kaffe ska det va!

Livet och jakten är alldeles för kort för att slösas bort med ett kaffe av det tråkigare slaget. Fint ska det va och detta för att smakupplevelsen helt enkelt blir många gånger bättre om du väljer att spendera någon krona extra på en bättre sort. Du ska se att ditt nya tilltag väldigt snart kommer att ge ringar på vattnet och med allra största säkerhet göra många andra i jaktlaget till finsmakare, helst om du bjuder iväg någon eller några koppar.