Hur du snabbt får mer volym på håret

De håret vi från norra Europa har på huvudet är inte gjort för att vara luftigt och fylligt, vi har många tunna hårstrån som i sig inte har någon stadga, hur gör du då för att håret inte skall vara för platt och så att det fortsätter vara så hela dagen?

Torka rätt

När du fönar håret bör du göra det framåtlutad så att håret “står ut” från hårbotten, om du dessutom lyckas undvika att föra in fingrarna i håret under dagen har du vunnit mycket då oljor från huden lätt kan ta död på volymen.

Rätt tillbehör

Använd produkter som är gjorda för volym, det börjar med rätt schampo och balsam för att ge en god grund. Följ sedan upp med rootlifter spray eller någon annan spray gjord för att hjälpa mot platt hår.

Om du använder hårspray så är det viktigt att du använder den rätt. Lyft slingor av hår och spraya mot rötterna underifrån. Detta gör att de hjälper till, agerar stöd och lyfter upp istället för att ligga utanpå och trycka ner vilket blir resultatet om man sprayar uppifrån.

Ändra hur du har håret

Om du alltid har benan på samma ställe så börjar håret anpassa sig efter det, att då byta benans position gör att du snabbt får ökad volym utan större arbete.