Hitta din stil

Alla vill vi se bra ut och det finns inga universalregler för vad som är vackert. Modeskaparna hittar på nya idéer och trender varje säsong, och visst är det roligt med olika stilar. Att hitta sin egen stil är viktigt för att man ska känna sig fin i de kläder man bär. Det gäller kläder, smycken, smink och andra dekorationer. Var och en bör också hitta sin väg till inre välmående som i sin tur skapar skönhet på utsidan.

Passformen är viktig

Det är viktigt att välja kläder efter funktion, det vill säga, att de har en passform som lämpar sig både för din kropp och för den aktivitet du skall utföra. Har du ett stillasittande kontorsarbete med mycket kundrepresentation så kommer den exklusiva byxdressen till pass, men om du tränar hundar och är ute i skog och mark kanske du inte skall välja de dyraste designerjeansen att arbeta i. I den här artikeln som vi skrivit kan du få fler råd om funktion och passform.

Sortera bort det du inte använder

Ibland förändras vi. Kanske vi går upp eller ner i vikt eller så förändras våra smaker. Då kan det vara bra att rensa ur sin garderob. I en artikel i Women’s Health kan vi läsa några tips om hur man lättare kan hitta sin stil genom att slänga det man inte längre använder och verkligen se över sina kläder och smycken. Man kan skapa en ”borthög” där man lägger alla kläder som inte passar på grund av fel storlek och vardagsplagg som man inte har burit på några år. När man har sorterat bort det man inte använder och det som inte passar kan man betrakta högarna och se vad de säger om ens livsstil och shoppingvanor. Alla kan vi lära oss att köpa saker som vi verkligen tycker om.