Fötterna

Har du tänkt på hur mycket du använder dina fötter, man promenerar och stoppar in fötterna i strumpor och skor. Därför är det viktigt att sköta om sina fötter, de kan bli ömma och irriterade precis som vi människor. Att köpa ett presentkort på fotvård kan vara en bra present till en som har lite ömma fötter. Eller att själv ge sina fötter en skön behandling emellan åt kan göra underverk för ömmande fötter.

Att köpa riktigt bra skor för rätt ändamål kan också vara skönt för fötterna. Att ta av sig skor och strumpor och låta sina fötter få frisk luft när du kanske är hemma gör att fötterna kommer att må bättre. Det är skillnad då det sommar mot för då det är vinter, vintertid får man hålla uppsikt om du börjar få förhårdnader eller missfärgning av naglar som kan vara ett tecken på början på en svampinfektion. Se till att tvätta, torka och återfukta dina fötter ordentligt du kan även peela dina fötter och få dom mjuka och sköna.

Tänk även på att för små strumpor kan göra att tårna trängs däri, gäller ju samma sak med skorna. Se till att du inte har för trånga skor. Genom att sköta om sina fötter så förebygger du en hel del problem, genom att kanske varva och inte använda samma sko för ofta utan låta dom torka ordentligt och även använda sig av bomullsstrumpor som suger åt sig fukt bra samt att byta strumpor varje dag gör att dina fötter mår bättre.