Din perfekta frisyr

Frisyren är för vissa något de funnit tidigt och vet precis vad de vill ha, somliga ändrar frisyr lite hur som helst och tycker bara det är trist att hålla sig till en och samma mer än en kortare period, och slutligen finns det personer var frisyr känns som en evig kamp.

Känner man att man har svårt att få till sin frisyr eller bara hitta en frisyr som verkligen passar kan detta bero på att man inte riktigt tänkt på hur frisyren, hårfärgen, ansiktet och huvudet egentligen är ett samspel som skapar det slutgiltiga resultatet.

Långt hår

Det finns ju många som drömmer om att ha långt och lyxigt hår, men det är tyvärr inte alltid möjligt. Till att börja med är det inte så ovanligt att håret blir allt för tunt efter det passerat axlarna och det kan lätt börja se mindre fint ut. Detta är dock ett problem som kan fixas med några genvägar. Har man dock möjligheten att låta det växa långt utan att det blir tunt vill man också att det ska hålla bra kvalitet och det gäller att rent allmänt ha ganska välvårdat hår.

Mellanlångt hår

Har man tunt till mellantjockt hår passar det ofta bra att satsa på frisyrer som är varken riktigt kort eller riktigt långt. Dessa frisyrer är också bra om man upplever att man har kantiga drag i ansiktet och vill mjuka upp dem något. Man ska dock vara beredd på att få jobba med håret varje dag för att det ska se snyggt ut. Har man ganska tjockt hår är det bättre att satsa på långt hår.

Kort hår

Med kort hår framhäver man ansiktet och huvudformen betydligt mer och medan man kan få det att fungera med många olika ansiktsformer är det mycket mer passande om man har ett ganska runt huvud. Det är svårt att få korta frisyrer att fungera om man har riktigt tjockt eller lockigt hår. Ett bra tips är att titta på några inspirationsbilder innan man bestämmer sig för en specifik frisyr.