Dags för julshopping

Den som tänker sig att börja med sin julshopping nu kan nog sägas vara ute i rättan tid – det vill säga att det verkligen är hög tid om du inte redan börjat. Vi tänkte ge några smarta tips för att den ska gå så smidigt som möjligt.Tipsen kommer framförallt att tilltala dig som har dragit dig för att börja med din shopping och tycker att det är ganska jobbigt att bege sig ut i julstressen bland andra stressade människor som också är stressade över att få klart med sin julshopping. Du kommer snart att märka varför det är just till dig vi talar. Tipsen hänger lite grann ihop kan man säga.

Handla online

Om du redan har tjyvläst alla rubriker så märker du kanske att alla tipsen handlar om att sköta sin julhandel enbart på nätet.. ja den som inte handlar om att köpa mat, alltså. Detta tycker vi är det absolut bästa sättet att undvika den stressiga shoppingen i affärer där allt du tänkt köpa tycks vara slut, eller där du inte får någon inspiration alls. För på nätet så kan du få massor av tips på vad som passar till vem – och oftast så har webbhandlarna fulladdade lager. Ofta så skapar handlarna speciella julklappskategorier, som hos cdon.se där du hittar kategorier för såväl mamma, pappa, morfar, syrran och så vidare.

Rabattkoder

Men innan du börjar shoppa så ska du läsa detta tips. För även om det finns fina erbjudanden på många shoppar nu såhär i juletid så innebär inte det att du inte kan få köpa dem ännu billigare. På nätet så vimlar det av sajter där du hittar rabatter och rabattkoder som du kan använda på dessa shoppar – och få köpa dina julklappar ännu billigare, eller åtminstone slippa den där onödigt dyra frakten på 59 kronor.

Julkalendrar

Till sist så tänkte vi bara tipsa om att det på många av webbshopparna förekommer julkalendrar där man varje dag kommer med specialerbjudanden på en eller några produkter. Oavsett om det är en julklapp eller något du själv gärna vill ha så kan du med fördel hålla koll på dessa, för kanske kan du äntligen hitta ett rimligt pris på något du länge gått och funderat på att köpa, men tyckt varit för dyrt.Ibland kan erbjudanden också röra frakten, vilket kan vara skönt om du handlar för mindre pengar än som behövs för att få gratis frakt. Du kan då med gott samvete beställa hem de där sakerna, utan att behöva lägga till flera onödiga prylar på beställningen.

Udda tider

clock_02Har du möjlighet att bege dig ut och handla julklappar på andra tider än när alla andra är ute, slipper du den stora anhopningen. De flesta butikerna öppnar någonstans mellan 9 och 10 på vardagar och kan du åka och handla redan från morgonen, så arbetar dom allra flesta tills eftermiddagen och runt 16 tiden. Ju närmare jul du kommer, ju fler är ute och handlar även dessa tider, men det brukar ändå vara avsevärt mindre med människor än på eftermiddagarna och kvällar.En del butiker har öppet extra länge på exempelvis helgerna, inför julen. Det här är också ett ypperligt tillfälle att åka och handla julklappar, då många trotts allt väljer ordinarie öppettider och glömmer bort att de har extra öppet.