Även män bör klä sig efter kroppstyp

Beroende på var vi befinner oss i livet så tenderar vi att antingen vilja bete oss äldre eller yngre, det återspeglar sig också hur vi klär oss.Att klä sig är ett sätt att visa vem man är och ett sätt att uttrycka sig. Vår faktiska rädsla att vara yngre eller äldre än vår riktiga ålder är ett återkommande fenomen. Vad ska man exempelvis tänka på när det kommer till kläder på ålderns höst om man fortfarande vill vara medveten men kanske inte riktigt kommer in de lågt skurna designjeansen som man burit 20 år tidigare?

Åldern spelar inte nödvändigtvis någon roll

Kommer man undan som 40-årig man med färgglade t-shirts och de senaste sneakertrenden eller kan man som 16-åring bära tweedkavaj och fluga? När det kommer till mode så är inget helt svart eller vitt utan sanningen är oftast mer komplex. Konsten att klä sig handlar snarare om än dynamik mellan plagget och dess bärare. En på pappret omöjlig kombination kan med vissa justeringar fungera alldeles utmärkt.Om till exempel en tweedkavaj har en avsaknad av ett brett axelparti och dessutom konstruerats med en smalare siluett så har plötsligt ett perfekt kontrastplagg för en yngre person skapats. Därmed behöver inte nödvändigtvis bärarens ålder avgöra val av klädesplagg utan det som spelar roll är hur plagget bärs upp. Kingmagazine har en artikel där du kan hitta mer information om saker du kan tänka på gällande ålder och kroppsbyggnad.

Större män

En annan viktigt aspekt är att anpassa sin klädsel efter sin kroppstyp, äldre män som inte längre har kvar sina ungdomliga kroppar bör helt enkelt acceptera sina överskottskilon och anpassa sin klädsel därefter.Istället för att välja ett par tajta jeans så bör du hellre leta efter ett par smala byxor i bomull eller flanell som är mycket lättare att bära upp och som dessutom är mycket stiligt vid alla tillfällen.