Att jobba med självkänslan

Att jobba med självkänslan kan vara något av det som är det svåraste vi gör. Att trivas med sig själv är inte alltid enkelt och vi kan ibland behöva hjälp från experter att komma fram till vad som behövs för att vi ska må bra och skapa en bättre känsla hos oss själva.

Det gäller att vi är snälla mot oss själva och inte lastar på oss alla bekymmer som finns i världen. Vi bör lära oss att veta vårt värde och framförallt vara medveten om vårt egna värde. Att ha bra självförtroende är inte lika med att ha en bra självkänsla och det gäller att man skiljer på dessa begrepp. Att må bra med oss själva är något som man kanske får träna på och man kan varje kväll skriva ner ett par saker som man gjort bra under dagen. Det kan vara att man varit omtänksam mot någon annan eller någon annan egenskap som varit positiv.

Att inte jämföra sig med andra är en viktig sak, även om det inte alltid är lätt. Mycket idag fokuserar på hur man ser ut och vad man presterar. Om det hela känns allt för jobbigt så får du fokusera än mer på dig själv och intala att du duger exakt som du är och sluta jämföra dig med andra. Försök hellre bli inspirerad av andra som ser bra ut och gjort bra saker. Det är dina drömmar och önskningar som ska slå in och inte andras.