Alternativa plånböcker

Allt eftersom vi flyttar iväg in i det kontantfria samhället så blir det mindre och mindre logiskt att bära med sig en stor plånbok då allt man egentligen behöver är ett fåtal kort. På grund av detta så har det börjat dyka upp allt fler alternativa plånböcker som på ett sätt eller ett annat försöker ersätta de gamla trotjänarna.

Etuier

Kortetuier är något som har blivit allt vanligare och härstammar från den tid då visitkortsbärande var vardag. Idag så bär man istället runt på sitt liv i form av bank och körkort, om man verkligen vill vara vild så kan man faktiskt inkludera en sedel eller två även i denna lösning. En stor fördel för denna lösningen är att de oftast är RFID säkrade så att man ej kan läsa av trådlösa kort utan att ta ut dem.

Mobilskal

Då alla redan bär runt på en telefon idag så har det blivit allt mer populärt att på något sätt kombinera den med plånboken. Det finns både skal med korthållare och fodral med full börsinredning.

Ultratighta plånböcker

Den absolut senaste trenden som har dykt upp är oftast flexibla och extremt små plånböcker. Crowdfunding sajten kickstarter har varit grogrunden för många av dessa och de har varierat enormt i både material och utseende. Det som de flesta har gemensamt är att de använder töjbara material för att se till att vad som oftast inte är mycket mer än en korthållare, aldrig är större än vad den behöver vara.Kickstarter har själv skrivit en lång, intressant och detaljerad artikel i detta ämnet som är väl värd att läsa om man är intresserad av annorlunda plånbokslösningar.